loader image
Sari la conținut

Care este varsta ideala pentru a incepe sa mergi la un bazin de inot?

Va intrebati cand este momentul ideal pentru ca micutul sa inceapa sa ia cursuri de inot pentru copii? Fiecare copil este diferit, asa ca pot exista varste ideale diferite, in functie de familie si de situatie. Haideti sa vedem impreuna care sunt beneficiile inceperii inotului in functie de varsta, astfel incat sa puteti decide ce este cel mai bine pentru copil si cand sa mergeti la un bazin inot.

Cursuri inot copii de la 12 luni la 2 ani

Ati fi surprins ce pot face in apa copiii sub 12 luni. La aceste varste, ei pot incepe sa invete cu adevarat cateva abilitati importante de siguranta. Multi copii de un an pot sari singuri in apa si sa se intoarca la perete. Am vazut, de asemenea, mai multi copii de 18 luni inotand prin piscina si rasturnandu-se cu spatele in timp ce purtau un plutitor pentru spate. Un lucru important de stiut este ca inecul este principala cauza de deces la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani. 

Cursuri inot copii de la 2 la 4 ani

Acum ca micutul tau are un plutitor pentru spate, poate incepe sa invete sa inoate! In jurul varstei de doi ani pot invata miscarea elementara de inot pe spate. Si, daca se simt bine in apa, in jurul varstei de 3 sau 4 ani vor incepe sa fie initiati in stilul bras si fluture. De asemenea, pot incepe sa se scufunde de pe fundul bazinului daca se simt pregatiti.

Cursuri inot copii de la varsta de 4 ani in sus

Daca copilul nu a luat inca lectii de inot, va recomandam sa il inscrieti cat mai curand posibil! Pana acum, ei sunt capabili sa invete sa inoate independent, rostogolindu-se pentru a respira si revenind la perete daca sar sau cad in apa din greseala. Chiar si dupa ce au fost invatate abilitatile de baza, exista beneficii daca se continua sa se dea lectii de inot copiilor mai mari.

2 beneficii ale tatilor in timpul lectiilor pentru parinti (in loc de mame)

Este bine sa vezi tati in apa cu cei mici in timpul lectiilor. Nu ne intelegeti gresit, este frumos sa vezi si mamici in apa, dar este ceva foarte pretios la un tata si un copil care te face sa zambesti. Nu numai ca este dragut, dar exista unele avantaje atunci cand un tata participa la lectiile de inot ale copiilor. Iata doar cateva dintre ele!

  • O sansa de a crea legaturi

 Mamele au tendinta de a petrece mult timp cu bebelusii lor prin alaptare si imbratisare. Contactul piele-pe-piele este o ocazie excelenta pentru mama si bebelus de a crea legaturi. Atunci cand un tata se afla in apa cu bebelusul sau, au aceeasi posibilitate de a avea acest contact piele pe piele. Acest contact favorizeaza dezvoltarea mentala a bebelusului, promoveaza o greutate sanatoasa si favorizeaza legatura cu taticul.

  • Mai putin ezitant in ceea ce priveste scufundarile

Taticii tind sa fie mai putin ezitanti in a-si pune micutii sub apa. Lectiile de inot cu parintii servesc la incurajarea scufundarilor usoare si frecvente, deoarece acestea fac parte din procesul de invatare a inotului si de acomodare in apa. Taticii tind sa se miste cu dezinvoltura atunci cand fac  scufundari, ceea ce ii ajuta pe micii inotatori sa se adapteze rapid la ele.