loader image
Sari la conținut
Aqua Bebe » Cursuri inot » Blog » Aqua Bebe pentru Bebelusi in Primaverii

Aqua Bebe pentru Bebelusi in Primaverii

Nu numai adulţii sau copiii mai mari pot participa la cursuri de înot, ci şi bebeluşii. Unii învaţă să înoate destul de repede, alţii au nevoie de ceva mai mult timp. Participarea la cursurile de înot nu este legată de o anumită vârstă, depinde mult de dezvoltarea fizică, psihică a micuţilor, de dorinţa lor de a lua contact cu apa din bazin.

Bebeluşii au deja reflexe necondiţionate de la câteva luni, îşi ţin bine respiraţia în apă, pot să dea din mâini şi din picioare pentru a se mişca în apă fără probleme. Până la patru ani copiii şi sugarii se vor familiariza cu apa mai întâi. Studiile de specialitate au dezvăluit că până la vârsta de 4 ani cei mici vor dobândi abilităţile necesare deplasării independent în apă, dar asta depinde de metodele folosite şi de mulţi factori.

Cum îi ajută înotul pe bebeluși?

Înotul pentru bebeluşi este util, îi ajută să se dezvolte, să câştige independenţa odată ce se afla în apă. Copiii care participă la şedinţe de înot se vor mişca mai bine, vor avea încredere mai mare în ei pe viitor şi în forţele lor.

Bebeluşii ar putea merge la înot de la 3 luni, reflexul de scufundare se activează imediat ce copilul e în apă şi durează până la 18 luni. Până la 6 luni bebeluşii nu vor avea nicio problemă la înotul special pentru ei, singura condiţie fiind să nu fie întinse pe perioade foarte lungi şi să se limiteze la 10-30 de minute. Deja de la un an până la patru ani copilul poate practica înotul sub supraveghere.

Copiii mici sunt deja obişnuiţi cu un astfel de mediu pentru că au trăit nouă luni în lichid amniotic şi ştiu care sunt senzaţiile. Expunerea la sunete, culori, senzaţii, la temperatură plăcută a apei din bazinele de înot va juta copilul să se acomodeze imediat cu apa.

Care este vârsta optimă pentru cursuri de înot?

Specialiştii recomandă 6 luni sau 1 an ca vârsta optimă pentru a obişnui copilul cu apă, dar nu va învăţa efectiv să înoate. De abia după 4 ani poţi merge efectiv cu micuţii la cursurile de înot, asta pentru că doar atunci copilul va avea dezvoltată bine abilitatea de a pluti. Poate învăţa rapid să dea din mâini şi picioare, simte apa foarte bine şi poate „înota” cu ceva ajutor.

Acvatic Bebe Club organizează în permanenţă şedinţe de înot şi cursuri de înot cu structuri clare, cu accentul pe pe activităţi simple, special concepute de echipele de specialişti cu experienţă. Toate mişcările necesare înotului se învaţă prin joc, prin imitaţie, instructorii comunică mereu cu părinţii şi încearcă să ofere cele mai bune sfaturi pentru că micuţii să poată înota cât mai bine.

Cursurile Acvatic Bebe Club se adresează bebeluşilor cu vârste între 4-48 de luni, durata şedinţelor e de 30-35 minute, preţurile serviciilor oferite sunt pentru toate buzunarele. Se vor stimula reflexele primare, transformarea lor în automatisme e rapidă, se stimulează şi mişcările coordonate ale membrelor, pentru adaptare la poziţiile specifice de înot şi la mediul acvatic. Micuţii vor învăţa să respire în apă, vor fi supravegheaţi mereu, abordările sunt personalizate tocmai pentru a contribui la dezvoltarea abilitaţilor de comunicare cu 11 luni mai devreme, dar şi a abilitaţilor de orientare, coordonare cu 20 de luni mai devreme.

Rating:
5/5

Echipa Aqua BEBE are in componenta instructori de educatie acvatica pregatiti profesional cu empatie față de copii, stimuland curiozitatea și creativitatea fiecăruia, printr-un plan de lucru personalizat, adaptat în permanență ritmului de evoluție al fiecărui copil.

O locatie excelenta pentru cursurile de inot cu bebelusii ce dispune de servicii premium:

  Nume si prenume*

  Adresa de email*

  Telefonul*

  Bazinul ales*

  Tipul abonamentului* pentru

  Alte informatii necesare ?

  Distribuie:

  Facebook
  LinkedIn
  WhatsApp
  Email